NORRAHAMMAR IK

Referat: IK VISTA - NORRAHAMMAR IK

Ny vecka och ny match. Den här gången var vi tillbaka på hemmaborgen Vistavallen, som i vanlig ordning bjöd på en vindstyrka över det normala. Gästerna hade idag åkt ända från Norrahammar och det var den rödklädda (för dagen visserligen i gröna västar) Idrottsklubben som stod för motståndet. NIK mötte vi två gånger i höstas i spel sju mot sju, och det kanske inte var demest smickrande resultaten vi fick med oss därifrån. Men med tanke på utvecklingen under våren fanns ändå en viss förhoppning om en bra match, trots att det surrades lite om att vi skulle möta "seriens bästa lag".

1:a halvlek:
Gästerna tog kommandot direkt och stod för fint passningsspel och resolut närkampsspel. Men Vista-spelarna visade prov på bra försvarsspel och man såg direkt att de inte hade tänkt att vika ner sig i första taget. NIK tog ledningen efter ca 7 minuters spel och utökade ledningen lite senare i halvleken. Hemmaspelarna kämpade på och åt sig in i matchen och var faktiskt det bättre laget under andra halvan av första halvlek, men viss otur och en bra målvakt hos motståndarna gjorde att gästerna gick till första pausvila med ledning 0-2.

2:a halvlek:
Andra halvlek präglades av jämnt spel, med viss fördel till hemmalaget. Norrahammar hann visserligen med att trycka in sitt tredje mål för dagen, innan Pelle och Yngvald hade fint sasmspel till höger utanför straffområdet där Yngvald slutligen rann igenom och placerade in bollen i bortre hörnet. Hemmalaget pressade motståndarna på ett sätt som de kanske inte riktigt är vana vid. Det resulterade i ett flertal riktigt bra målchanser där både målvakt och ribban räddade förtjänstfullt. Andra halvlek slutar 1-1 och totalt 1-3 till bortalaget. Med tanke på motståndet var den här halvleken i klass med vad vi presterade mot Habo. Minst.

3:e halvlek:
Förhoppningen var att vår något större matchtrupp skulle trötta ut gästerna och inledningen av matchens sista tredjedel såg det också ut så. Tyvärr fick NIK in ett slumpmål till 1-4 och efter det var det mest Hawaii-fotboll, något som inte gynnad IK Vista speciellt bra. Man hamnad ofta i 1 mot 3 lägen och det var bara en strospelande Alexander i målet som förhindrade att siffrorna rann iväg ytterligare. Matchen slutar till sist 1-6 till Norrahammar osm lyckas göra ett par mål till i halvleken.

Summering:
I två halvlekar står vi upp jättebra mot ett lag som vi inte var i närheten av att mäta oss med i höstas. Vill återigen lyfta deras utveckling under våren, jättekul att se! Med lite mer flyt framför båda målen hade vi kunnat få ett annat resultat. Tyvärr släpper vi in ett mål tidigt i tredje som påverkar alla lite negativt och man försöker göra lite extra själv och hamnar kvar i anfallsposition när man egentligen ska vara i försvaret. Men vi lär oss hela tiden och vi tar med oss spelet från andra halvlek, som stundtals var riktigt bra.